Nalatenschap
Op twee manieren kunt u uw erfenis − geheel of ten dele − ten goede laten komen aan Stichting Het Tweede Huis: een erfstelling of een legaat.
Erfstelling
We spreken van een erfstelling als u een persoon of organisatie die geen wettelijke erfgenaam is, als erfgenaam opneemt in uw uiterste wil (voorheen: testament).
Deze persoon of organisatie deelt mee in alle rechten en plichten van de nalatenschap (erfenis).
U bepaalt op welke manier uw nalatenschap wordt verdeeld, niet alle erfgenamen hoeven een gelijk deel
te krijgen.
Na uw overlijden worden eerst eventuele legaten, schulden en kosten afgehandeld, daarna wordt het restant volgens uw wensen onder de erfgenamen verdeeld.
Legaat
Een legaat is een onderdeel van uw uiterste wil (voorheen: testament).
U bepaalt daarin dat u een precies omschreven bedrag of goed nalaat aan een persoon of organisatie. Zo kunt u Het Tweede Huis bijvoorbeeld geld, aandelen of een stuk grond nalaten.
Na uw overlijden wordt eerst het legaat afgehandeld en worden kosten en schulden betaald, daarna wordt het restant van de erfenis verdeeld over de wettelijke erfgenamen. Op deze manier dragen de erfgenamen allemaal een deel van de last.
Belastingvrijstelling
Goede doelen die door de Belastingdienst aangemerkt zijn als een ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI), zijn vrijgesteld van successierecht. Het Tweede Huis heeft deze status gekregen. Iedere euro die u ons nalaat komt dus ten goede aan ons werk! Nadere informatie vindt u onder de button ANBI en fiscus.
Notaris
Mocht u gratis juridisch advies willen kunnen wij u in contact brengen met onze notaris. Hij is u graag van dienst.
Indien u in een persoonlijk gesprek meer informatie wenst te ontvangen, kunt u per e-mail contact met ons opnemen: info@vriendhettweedehuis.nl
“Een geweldige ervaring”
Bijna 1 jaar verbleven in Het Tweede Huis. Voor mij een geweldige ervaring op weg naar in vrijheid te mogen leven, geweldig goed opgezet, met fijne mensen om me heen.
Nu een woning gekregen, en er helemaal klaar voor op een nieuw leven.
“Ik kan echt tot rust komen”
Na een aantal maanden geestelijk aan de grond te hebben gezeten kwam ik terecht in Het Tweede Huis. De ontvangst was enorm hartelijk en de medebewoners gaven me het gevoel echt welkom te zijn. Het is een warm bad en ik kan echt tot rust komen en weer iets opbouwen voel ik.
“Veiligheid en geborgenheid”
Het Tweede Huis betekent voor mij: een plek om te wonen, een plek om te mogen zijn in veiligheid, geborgenheid en gezelligheid. Je geeft wat (je deelname aan het groepsgevoel, de verantwoordelijkheid over je taken) en je krijgt er zoveel voor terug. Deze ervaring had ik niet willen missen en zal ik altijd meedragen in mijn hart.
Veelgestelde vragen
Bij bewoning in Het Tweede Huis wordt er van je verwacht dat je actief deelneemt aan de huishoudelijke taken en kookbeurten. We kunnen geen zorg bieden bij ziekte.
In Het Tweede Huis zijn de slaapkamers op de bovenverdieping. Er is geen lift, dus bewoners moeten trap kunnen lopen.
Halal is niet haalbaar in Het Tweede Huis. In dat geval vragen we onze bewoners een vegetarisch dieet aan te houden. Met dieet/allergeen wensen kan rekening worden gehouden.
Nee, dat kan niet.
Dat kan, na overleg kunt u gebruik maken van de gezamenlijke huiskamers. Bezoek kan na overleg mee-eten. We vragen daar een kleine onkostenvergoeding voor.
Vragen over je aanmelding?
Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan
vrijblijvend contact met ons op via de onderstaande knop!