Informatie over
Het Tweede Huis
Op deze pagina vindt u handige informatie over Het Tweede Huis


Geschiedenis
Het klooster van de zusters JMJ is gebouwd in 1905. In 1990 heeft een initiatiefgroep het klooster gekocht om er een opvanghuis van te maken. Er was behoefte aan een tweede-fase-huis waar mensen in crisis weer tot rust konden komen om van daaruit een stap te maken en terug te keren in de samenleving. Een dapper initiatief met als doelstelling ’ondersteunen op grond van medemenselijkheid’.
Organisatie
Het Tweede Huis wordt geleid door een coördinator die terzijde wordt gestaan door vier inwonend medewerkers en een team van mentoren, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Sinds 2008 is Marijke Graat coördinator en leidt zij de organisatie met een stevige, maar warme hand. Vooral de inzet van zoveel vrijwilligers maakt het tot een bijzonder project. Zij staan de bewoners bij met aandacht en adviezen, en dat allemaal vanuit een niet-professionele achtergrond. Daarbij steunen zij op hun levenservaring en de daaruit opgedane kennis. Als het probleem te groot wordt kunnen zij altijd terugvallen op deskundigen.
Bestuur
Stichting Het Tweede Huis wordt ondersteund door een bestuur van vijf personen. Het huidige bestuur bestaat uit v.l.n.r. Frank Oerlemans (secretaris), Herman Stevens (technische zaken), Liesbeth Reinhardus (sponsoring), Lambert van Thiel (penningmeester) en Hans van Lanen (voorzitter)
Jaarrekeningen
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2023
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2022
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2021
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2020
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2019
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2018
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2017
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2016
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2015
- Jaarrekening Het Tweede Huis 2014
“Een geweldige ervaring”
Bijna 1 jaar verbleven in Het Tweede Huis. Voor mij een geweldige ervaring op weg naar in vrijheid te mogen leven, geweldig goed opgezet, met fijne mensen om me heen.
Nu een woning gekregen, en er helemaal klaar voor op een nieuw leven.
“Ik kan echt tot rust komen”
Na een aantal maanden geestelijk aan de grond te hebben gezeten kwam ik terecht in Het Tweede Huis. De ontvangst was enorm hartelijk en de medebewoners gaven me het gevoel echt welkom te zijn. Het is een warm bad en ik kan echt tot rust komen en weer iets opbouwen voel ik.
“Veiligheid en geborgenheid”
Het Tweede Huis betekent voor mij: een plek om te wonen, een plek om te mogen zijn in veiligheid, geborgenheid en gezelligheid. Je geeft wat (je deelname aan het groepsgevoel, de verantwoordelijkheid over je taken) en je krijgt er zoveel voor terug. Deze ervaring had ik niet willen missen en zal ik altijd meedragen in mijn hart.
Veelgestelde vragen
U kunt bellen, mailen of via de ‘contact knop’ een bericht sturen naar Het Tweede Huis. Wanneer na een korte kennismaking de situatie passend lijkt, wordt er – wanneer er plaats is – een afspraak gemaakt voor een intake gesprek.
Bewoning is niet voor iedereen mogelijk. Mensen met een grote psychische / psychiatrische problematiek of verslavingsproblematiek komen niet in aanmerking voor bewoning. Van anderstaligen wordt verwacht dat zij de Nederlandse taal voldoende machtig zijn.
We stellen de maximale tijd voor bewoning op 1 jaar.
De kosten voor een volwassene zijn 16 euro per dag, en 5 euro per maand voor tv en internet.
De kosten voor kinderen bedragen t/m 8 jaar €5,50 – boven de 8 jaar €8,50
We hebben enkele grotere gezinskamers waar eenouder gezinnen gebruik van kunnen maken.
Tegenover Het Tweede Huis staat basisschool De Tandem. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen daar snel terecht.
Vragen over je aanmelding?
Heb je vragen over je aanmelding? Neem dan
vrijblijvend contact met ons op via de onderstaande knop!